Raportările interne se vor face prin următoarele modalități:
- În scris;
- Oral.
Raportarea în scris, pe suport hârtie sau în format electronic se realizează prin completarea și transmiterea formularului de raportare prin următoarele canale:
1. E-mail. Acest canal reprezintă una din modalitățile cele mai securizate pentru primirea raportărilor privind încălcări ale legii și este gestionat doar de către persoana desemnată prin act administrativ, în condițiile și în conformitate cu prevederile legale privind protecția avertizorilor în interes public. Formularul completat pe suport electronic va fi trimis la adresa de e-mail . E-mail-urile se imprimă și urmează procedura aplicabilă raportărilor formulate pe suport de hârtie.
2. Poștă. Formularul completat pe suport de hârtie se introduce în plic.
Destinatar: LICEUL TEHNOLOGIC ”MATEI BASARAB” CARACAL, str. Aleea 1 Decembrie 1918, nr. 4, Caracal, Olt, cod poștal 235200
Expeditor: Datele de identificare a avertizorului NU vor fi trecute pe plic (acestea fiind menționate în cuprinsul documentului).
Condiție obligatorie: plicul va fi sigilat, marcat „CONFIDENTIAL”, cu mențiunea: „Raportare conform prevederilor Legii nr. 361/2022, privind protecția avertizorilor în interes public".
3. Personal. În situația în care se dorește efectuarea raportării în prezența responsabilului de integritate, avertizorul are posibilitatea de a solicita o întâlnire cu acesta la sediul entității. Această modalitate de Întâlnire poate fi stabilită direct la locul de muncă al responsabilului de integritate sau la numărul de telefon adus la cunoștința publică, în acest sens.
Accesul la e-mailul îl are doar responsabilul de integritate din cadrul entității, a cărui obligație este de a verifica periodic (minim de 2 ori pe săptămână).
Raportarea orală a unei avertizări în interes public.
În cazul în care pentru raportare se utilizează o linie telefonică sau un alt sistem de mesagerie vocală, responsabilul de integritate are obligația de a documenta raportarea fie prin efectuarea unei înregistrări a conversației întro formă durabilă și accesibilă, sub rezerva consimțământului avertizorului în interes public, fie printr-o transcriere completă și exactă a conversației, întocmind în acest sens un procesverbal. Responsabilul de integritate oferă avertizorului în interes public posibilitatea de a verifica, de a rectifica și de a-și exprima acordul cu privire la procesul-verbal al conversației, prin semnarea acestuia. În cazul În care avertizorul nu își dă acordul pentru înregistrarea conversației atunci este direcționat să facă raportarea folosind celelalte canale de raportare.
Procedura Managementul avertizărilor de interes public https://drive.google.com/file/d/1e786-UCl1AGAtnkgLiEApA6LrbpSUQOy/view?usp=sharing
Managementul avertizărilor de interes public
- Accesări: 1751